رونـمایی چهارمیـن فـرش خـاکی جزیـره هـرمز
جزیره سرخ هرمز سالهاست که در گوشهای از خلیجفارس و در جنوبیترین نقطهی کشورمان ایران جای گرفته و با داشتن خاکهای رنگی و منحصر به فرد خودنمایی میکند. جزیرهای را که در گذشته به موجب وجود قلعهی پرتقالیها شناخته میشد امروز برای خاکهای رنگیاش آن را می شناسند و این به واسطهی اتفاق بزرگ هنری است که هر ساله در این جزیره رخ میدهد. این جزیره در فاصله حدود هشت کیلومتری بندرعباس قرار دارد.
جنس اصلی خاک این جزیره رس است که به دلیل ترکیب آهن با اکسیداسیونهای مختلف دارای طیفهای رنگی گوناگونی است. این قابلیت و تنوع رنگ هنرمندان محیطی و تجسمی هرمزگان را بر آن داشته که با همین خاکها به خلق آثار هنری بپردازند. وسعت کارهای هنری انجام شده با خاکهای رنگی بسیار زیاد است اما از این بین فرش خاکی هرمز که بزرگترین فرش خاکی دنیا نیز بوده از شهرت بیشتری برخوردار است. تاکنون این فرش خاکی سه بار در جزیرهی سرخ هرمز گسترده شده و چهارمین آن هم، روز جمعه 27 بهمن 1391 در ابعاد هزار و چهارصد متر مربع با اتمام رنگآمیزی با حضور خیل علاقه مندان به هنرهای طبیعی رونمایی شد.
تاثیر این کار هنری در ابعاد گسترده بر زندگی اهالی جزیره را نمیتوان کتمان کرد، چراکه فرش خاکی هرمز باعث شناخته شدن این جزیره در سطح ایران و جهان شده و هر ساله گروههای زیادی از گردشگران را به این جزیره میکشاند تا جادوی خاکهای رنگی را از نزدیک ببینند. این امر سبب رونق تجاری جزیره نیز بوده، هرمز بر خلاف قشم دیگر جزیرهی خلیج فارس از رونق اقتصادی و بازارها و اماکن تجاری بیبهره است. شغل اغلب مردم جزیره ماهیگیری بوده و از این راه روزگار میگذرانند. کار هنری با ابعادی چنین بیشک دارای هزینههایی نیز خواهد بود که تاکنون هنرمندان با پشتکار و همدلی این هزینهها را پرداخت کرده و هیچ یک از ادارات دولتی در این امر دخیل نبودهاند.
[ چهارشنبه 91/12/23 ] [ 1:35 عصر ] [ امیر ]